Zoek
Sluit dit zoekvak.

Even voorstellen: Sofoco

Personeelsvereniging Sofoco werd opgericht vanuit solidariteit en vriendschap, om collega’s in nood te helpen. We zijn in de eerste plaats een solidariteitsfonds.

Op deze pagina geven we je meer uitleg over jouw lidmaatschap, van naaldje tot draadje. Vind je toch niet de info die je zoekt? Bekijk zeker onze FAQ of contacteer ons gerust.

Even voorstellen: Sofoco

Lidmaatschap

Personeelsvereniging Sofoco werd opgericht vanuit solidariteit en vriendschap, om collega’s in nood te helpen. We zijn in de eerste plaats een solidariteitsfonds.

Op deze pagina geven we je meer uitleg over jouw lidmaatschap, van naaldje tot draadje. Vind je toch niet de info die je zoekt? Bekijk zeker onze FAQ of contacteer ons gerust.

Wat is Sofoco?

Sofoco is een solidariteitsfonds voor leden-collega’s die er nood aan hebben. Dankzij lidgelden en ondersteuning van werkgever OCMW Brugge, helpt Sofoco financiële zorgen van medewerkers verlichten.

Elk jaar stijgen onze tussenkomsten voor leden die te maken krijgen met gezondheidsproblemen of andere onverwachte, langdurige tegenslagen. Om de beste ondersteuning te kunnen bieden, werken we bij maatschappelijke en administratieve dossiers samen met de vertrouwenspersoon, als een lid daar toestemming voor geeft.

Lidmaatschap van Sofoco geeft je recht op een premie bij mijlpalen in het leven, zoals een geboorte of een huwelijk. Ook bij medische uitgaven zoals de aankoop van een bril of tandprothese, bieden we financiële steun.

De vriendenkring van Sofoco biedt het hele jaar door sociale voordelen en een waaier van activiteiten. Ontspanning, vrijetijdsbesteding, sport of cultuur: met onze groeten beleef je het aan een voordeeltarief. Ook je partner, kinderen of kleinkinderen kunnen aansluiten bij leuke uitstappen en activiteiten. De allerkleinste kinderen van de leden krijgen een Sinterklaasgeschenk.

Ben je 25 of 35 jaar in dienst of ga je met pensioen? Dan nodigen we je uit op het jaarlijkse vereremerkingsfeest, voor en door Sofoco-leden.

 

Voordelen

Naast het solidariteitsfonds en de vriendenkring biedt Sofoco het voordelenplatform Merito.Club aan. De website van Merito.Club is voor ieder lid toegankelijk. Je vindt er de firma’s, bedrijven en winkels waarmee we samenwerken en die jou korting bieden op vertoon van je lidkaart of via vouchers. Zo kun je aan voordeeltarief naar Kinepolis, pretparken, Ice Mountain.

 

Wie kan lid worden?

Lidmaatschap van Sofoco is er voor de medewerkers van OCMW Brugge en de welzijnsverenigingen:

 • Mintus
 • SVK
 • ’t Sas
 • Ons Huis
 • Ruddersstove
 • De blauwe lelie
 • Spoor Brugge
 • WOK

 

OPGELET: mensen met een contract artikel 60 § 7 van het OCMW-decreet kunnen geen lid worden van Sofoco.

 

Hoe sluit ik aan?

Klik op de woorden “Aanmelden / lid worden” bovenaan rechts op de homepagina. Via de rode knop “Account aanmaken” zijn binnen de minuut de eerste stappen gezet. Dan wacht je op onze manuele goedkeuring. Deze brengen wij asap in orde. Naar goede ICT-gewoonte dient er nog doorgeklikt te worden op een bericht in je mailbox, en na verwerking door de ICT-molen bevind je je in het boeiend gezelschap van collega’s die veel van zichzelf geven voor het OCMW Brugge / Mintus en de welzijnsverenigingen.

De dienstverlening van Sofoco hangt af van het moment waarop je lidmaatschap start. Dit kan op twee manieren:

 1. Je wordt lid binnen de drie maanden na aanwerving. De eerste 3 maanden is je lidmaatschap gratis. Je geniet onmiddellijk van alle voordelen:
  – premies en/of financiële tegemoetkomingen
  – deelname aan activiteiten
  – alle voordelen van de website Merito.Club
  – kortingen bij handelaars
 2. Je wordt lid wanneer je al langer dan drie maanden in dienst bent. Je betaalt vanaf dan lidgeld, zonder gratis bonus.
  Je financiële wachttijd duurt in dat geval even lang als het aantal maanden dat je als werknemer geen Sofoco-lid was, met een maximum van 2 jaar. Je krijgt onmiddellijk kortingen bij samenwerkende handelaars in de regio, maar andere financiële voordelen starten pas na de wachttijd. Je kunt in die periode niet deelnemen aan gratis activiteiten.

 

Lidgeld

Het lidgeld is afhankelijk van je nettoloon en bedraagt tussen € 3 tot € 5 per maand. Als je lidmaatschap aanvraagt, geef je ons toestemming om dit bedrag af te houden van je loon.

Lees ons statuut voor nog meer info rond het lidgeld.

 

Wat na mijn pensioen?

We zijn er voor jong en oud. Ook gepensioneerde collega’s blijven welkom bij Sofoco.
De enige voorwaarde is dat je minstens 5 jaar voor je pensioen, aangesloten was bij de personeelsvereniging. Als je pensionering nadert, vragen we je tijdig of je je lidmaatschap wil verderzetten en van de voordelen wil blijven genieten. Medewerkers die kort voor het pensioen aansluiten, kunnen enkel deelnemen aan activiteiten van de vriendenkring. Ze kunnen geen beroep doen op het solidariteitsfonds.

Onze energieke seniorenraad zet heel wat dingen op poten. Als senior Sofoco-lid verneem je er alles over via elektronische nieuwsbrieven.

 

Algemene voorwaarden

Sofoco is er voor en door jou, medewerker van OCMW Brugge en de welzijnsverenigingen. De statuten van onze vereniging kun je hier nalezen.

Delen: