Zomerfietstocht 2012

Zomerfietstocht op zaterdag 7 juli 2012

Op onze fietstocht vertrekkend vanuit WZC Hallenhuis verkennen we de zuidwestelijke groene gordel rond Brugge.

In het eerste deel trekken we door het bekende Tillegembos, we fietsen langs de “lac van Loppem” vooraleer het Beisbroek domein en ten slotte Snellegem te bereiken. In Snellegem bezoeken we eerst een klein privé fietsenmuseum “ De Velodroom”. We maken er kennis met de eerste primitieve fietsen zoals een “boneshaker” uit 1868, de hoge bi of de veiligheidsfiets. Naast de 90 fietsen zijn er nog tal van andere rariteiten, oude gebruiksvoorwerpen en een huiskamer uit 1900.

Op de middag versterken we de inwendige mens in “Het Oosthof”.

Na de middag vervolgen we onze weg door Zedelgem waar we de Vloethemveldzate volgen, een oude spoorwegbedding, vooraleer het bosgebied van het Vloethemveld te doorkruisen.
Via het Masco bos komen we bij Zerkegem waar we afdraaien richting Jabbeke. De tweede stop is voorzien aan het Klein Strand. De liefhebbers kunnen er aan de rand van de plas, waar de zonnebaders en waterskiërs thuis zijn genieten van een verdiende verfrissing.

Het laatste deel brengt ons via Varsenare en het kanaal Brugge-Oostende terug naar ons vertrekpunt.

Je krijgt daarna nog ruim de tijd om U te verfrissen om dan tijdig terug te zijn voor de klassieke BBQ na een tochtje van in totaal 43,5 kilometer.

 

Keuze (**) Lid Niet-Lid
 K1  Lunch (*)  12  14
 K2  Ontbijt + lunch (*)  15  17
 K3  Lunch (*) + BBQ  25  28
 K4  Ontbijt + lunch (*) + BBQ  28  31

(*) Lunch 1: Boerenbrood met kaas en drankje
Lunch 2: Boerenbrood met hesp en drankje

Inschrijven:

  • Via het secretariaat SOFOCO tel: 050/32 70 (79) (80) of via e-mail naar info@sofoco.be
  • Het verschuldigde bedrag moet gestort zijn vóór 27/06/2012 op IBAN BE 58 0682 0781 8079 met vermelding van uw “naam + fietstocht + keuzelunch (*) + keuze (**)”. Uw inschrijving is slechts definitief na ontvangst van de betaling!

Het programma:

  • 8u30: Ontbijt (voor de liefhebbers)
  • 10u00: Start fietstocht aan de ingang van WZC Hallenhuis, Pastoriestraat te 8200 Sint-Andries
  • 19u00: Na deze fantastische dag kan iedere deelnemer met partner (na inschrijving), aanschuiven voor een heerlijke BBQ in de tuin van WZC Hallenhuis. De BBQ bestaat uit côte à l’os à volonté, assortiment koude groentjes en frietjes enz…..