Voordracht LEIF

Voordracht LEIF op dinsdag 8 november 2016

Activiteit georganiseerd door de seniorenwerking van Sofoco. Deze activiteit is echter ook toegankelijk voor onze actieve leden.

dandelion

LEIF Of het LevensEinde InformatieForum is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat.

Het levenseinde en voorafgaande zorgplanning houdt heel wat mensen bezig. Ondanks een goede wetgeving rond het levenseinde weten velen niet wat dat allemaal inhoudt. Wie aanklopt bij LEIF zoekt duidelijkheid en begeleiding bij het invullen van documenten en formulieren rond levenseinde-beslissingen. Ook het medisch team klaart levenseindevragen uit.

Wat zijn mijn rechten als patiënt? Is een negatieve wilsbeschikking echt nodig? Wanneer kom ik aanmerking voor euthanasie? Ben ik automatisch orgaandonor of niet? Is voorafgaande zorgplanning enkel nuttig wanneer ik in een ziekenhuis of woon- en zorgcentrum terecht kom? Waar kan ik terecht voor palliatieve zorg? Wat moet ik doen wanneer ik mijn lichaam aan de wetenschap wil schenken? Kan ik mijn afscheidsplechtigheid zelf in de hand houden? Het is duidelijk nuttig om de bevolking correct te informeren, ook al is het levenseinde nog ver weg!

En het hart sterft niet wanneer de tijd jou rijp lijkt—Czeslaw Milosz

Programma:

Onze sprekers zijn de voorzitter van LEIF, André Van Nieuwkerke, alsook de coördinerende LEIFarts Luc Proot (ons allen welbekend). Barbara Roose, stafmedewerker LEIF West-Vlaanderen, komt indien mogelijk ook even kennismaken.

Wanneer:

  • Dinsdag 8 november 2016 om 14u00

Locatie:

  • AZ Sint-Jan AV, campus Sint-Franciscus Xaverius, Spaanse Loskaai 1, centrum Brugge,
  • Zaal De Pelikaan, ingang Woensdagmarkt

Kostprijs:

  • Gratis voor Sofocoleden en inwonende gezinsleden
  • Het aantal plaatsen is beperkt

Inschrijven: OPGELET, volg onderstaande werkwijze:

  • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 80