Thorntonbank op 24 juni 2012

Excursie naar het windmolenpark op de THORNTONBANK
Zondag 24 juni 2012

Scheep in en vaar tot vlakbij het windmolenpark. Gedurende de vaart krijgt u niet alleen het verhaal van de windmolens te horen, u wordt tevens getrakteerd op onze elfde provincie: “de Noordzee”. Een professionele gids dompelt u onder van kustvaart en havensignalisatie, over diverse boeien en bakens op zee, naar natuurexploratie van mariene vogels en zeezoogdieren tot het kruisen van de internationale scheepvaartroute. Met als eindpunt natuurlijk het windmolenpark op de Thorntonbank.

Een gans andere kijk op de Noordzee.

Voor dit bezoek hebben we de MS Albatros, een voormalig boomkor vissersvaartuig met een lengte van 33 meter en een breedte van 7 meter, afgehuurd. Het motorschip is uitgerust met een Stork motor van 750 PK. Daar het een breed schip is heeft het een grotere stabiliteit, hetgeen de veiligheid ten goede komt. De Albatros MS is ook uitgerust met een EPIRB (Emergency Position indicating Radio Beacon), een VHF DSCE Epiab en een SART (Search and Rescue Radar Transporder)

Programma;

  • 09u30 inscheping
  • 10u00 vertrek sluis
  • 10u30 vertrek naar volle zee
  • 12u15 aankomst Thorntonbank + rondvaart
  • 13u15 vertrek richting Oostende
  • 14u45 binnenvaren haven Oostende
  • 15u00 ontschepen


Wanneer
: 24 juni 2012. Gelieve tegen ten laatste 09u00 aanwezig te zijn

Waar: Hendrik Baelskaai 36 te 8400 Oostende. (zie wegbeschrijving)

Wegbeschrijving: Bij het binnenkomen van Oostende via het Kennedyrondpunt neemt u richting Blankenberge. Aan de 5de lichten neemt u links over de tramsporen. U komt terecht op de HENDRIK BAELSKAAI. Ongeveer in het midden van de kaai ziet u een blauwe container waar u zich dient aan te melden. ORIENTATIETIP: de Hendrik Baelskaai is een 1km lange kaai die uitkomt op de Vuurtoren van Oostende

Wanneer:

  • Leden en inwonende gezinsleden: 39 euro
  • Niet-leden: 45 euro

Zelf mee te brengen: Lunchpakket.

Inschrijven: Via secretariaat SOFOCO op 050/32 70 (78) (79) (80) of via e-mail naar info@sofoco.be.
Bij het inschepen moeten we een lijst van alle deelnemers afgeven.
Gelieve, bij inschrijving van iedere persoon , naam + woonplaats + geboortedatum op te geven.
Het verschuldigde bedrag kan gestort worden op het nummer IBAN BE 58 0682 0781 8079 met vermelding van uw “naam + Thorntonbank”. Uw inschrijving is defintief na ontvangst van de betaling!