Seniorenreis Polen & Duitsland

Seniorenreis naar Polen en Duitsland: van zaterdag 11 mei tot en met vrijdag 17 mei 2019

Tijdens deze gevarieerde reis maakt u kennis met een mix van geschiedenis en cultuur van Duitsland en Polen. Aan de Elbe vinden we de fraaie stad Dresden, rijk aan historie. Dresden wordt door de vele barok- en rococoarchitec-tuur ook wel Elbflorenz (Florence aan de Elbe genoemd)..Naast een bezoek aan Auschwitz zien we de prachtige bin-nenstad van Krakow. Ook bezoeken we de cultuurstad Weimar. De naam Weimar is voor altijd gebonden aan de Weimarer Republik (1919-1933), maar evenzeer aan de Weimarer Klassik in de literatuur, Goethe en Schiller.

Opgelet: Activiteit georganiseerd door de seniorenwerking van Sofoco. Deze activiteit is echter ook toegankelijk voor onze actieve leden.

Wanneer:

 • Vertrek op zaterdagmorgen 11 mei 2019 en terug op vrijdagavond 17 mei 2019

Vertrek:

 • Oostende: Vertrek bus aan de personeelsparking AZ Sint-Jan campus Serruys
 • Brugge: Vertrek bus aan de carpoolparking E40 in Loppem

Kostprijs: Sofocoleden en inwonende gezinsleden

 • Tweepersoonskamer: 829 euro per persoon
 • Eénpersoonskamer: 1028 euro per persoon
 • Annulatie- & bijstandsverzekering (+6% van de reissom).
 • Prijs berekend op basis van 40 deelnemers

Inbegrepen:

 • Luxe touringcar met ervaren chauffeur gedurende het volledig verblijf
 • Nederlandstalige gids van begin tot einde
 • 1 overnachting in hotel Am Terrassenufer**** in Dresden op basis van half pension
 • 4 nachten in hotel Wyspianski*** in Krakau op basis van kamer met ontbijt
 • Avondmalen in centrum Krakau
 • 1 overnachting in hotel Leonardo**** te Weimar op basis van halfpension
 • Middagmalen zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde uitstappen & ingangtickets
 • Audioguidestysteem
 • Btw, baantaksen en garantiefonds reizen

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven, dranken bij de maaltijden en vrijblijvende fooien

Inschrijven: OPGELET, volg onderstaande werkwijze

 • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 80. Inschrijven kan vanaf woensdag 7 november 2018 om 12u30. Mails die vroeger verstuurd werden, worden niet behandeld!
 • Volgende gegevens hebben we nodig: naam, voornaam en geboortedatum van elke deelnemer, GSM, e-mail en gewenste kamer + opstapplaats.
 • Na bevestiging van je inschrijving stort je het voorschot van 150 euro per persoon op IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van “Polen + naam + voorschot” binnen de week na inschrijving.
 • Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het voorschot!
 • Je stort het saldo op IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van “Polen + naam + saldo” vóór 1 april 2019.
 • Opgepast! Éénmaal je ingeschreven bent EN betaald hebt, kan je niet meer annuleren zonder geldige reden die aanvaard wordt door de annulatieverzekering. Er kan wel steeds een vervanger worden gezocht in overleg met het secretariaat. Er wordt dan steeds een administratiekost aangerekend.

Programma:

 • Dag 1: Oostende/Brugge – Dresden
  In de vroege morgen vertrekken we met onze luxe touringcar via Luik richting Duits-land. We houden regelmatige stops, waaronder voor onze vrije lunch in de omgeving van Eisenach. Nadien rijden we verder langs Jena en Chemnitz naar Dresden. We nemen onze intrek in ons hotel waarna we genieten van een eerste indruk te bekomen van ‘Het Firenze aan de Elbe’ . Zo kuieren we langs het Theaterplatz, waar zich ook de katholische Hofkirche bevindt. Verder langs Grünes Gewölbe, de Hausmannsturm, de Kreuzkirche en Altmarkt Galerie. Terug naar het hotel voor ons avondmaal en welverdiende nacht-rust.
 • Dag 2: Dresden – Krakau
  Na ons ontbijt brengen we een ganse voormiddag door in Dresden. Hierbij bezoe-ken we enkele van Dresden culturele prachten. We begeven ons in de oude stad en meer specifiek in het bouwcomplex rond het Residentiekasteel. We starten onze ontdekkingstocht bij de Frauenkirche, deze barokke Evangelisch-Lutherse kerk werd ontwerpen door de Dresdener architect George Bähr. Nadien wande-len we langs de Zwinger, de Semperoper, het Stallhof, Fürstenzug en de Brühlsche Terrasse. Als afsluiter bezoeken we het Residentiekasteel. Het Resi-denzschloss was de residentie van de keurvorsten en koningen van de Saksen. Het meest opmerkelijke hierbij is dat het gebouw een veelheid vertoont aan ar-chitectonische stijlen daar men het kasteel verscheidene malen uitbreidde. We nemen onze lunch waarna we afscheid nemen van deze prachtige stad en koers zetten richting Krakau. Avondmaal in de stad en overnachting in ons verblijfshotel te Krakau.
 • Dag 3: Krakau
  Ontbijt in ons hotel. Vandaag bezoeken we ‘Het Florence van het Noorden’ Krakow. Het is er één groot openlucht-museum met zijn prachtig marktplein, de unieke Lakenhalle, de raadhuis-toren en de gotische Mariakerk. De stad biedt zo een overweldigend rijkdom aan monumenten dat het door de Unesco opgenomen werd bij de 12 belang-rijkste cultuurobjecten ter wereld. Maar Krakow is geen stad van monumen-ten alleen. Het is de meest levendige stad van Polen met talrijke winkeltjes, gezellige terrasjes, kunstgalerijtjes,…Na ons middagmaal bezoek aan de Wawelheuvel, een heuvel aan de oever van de Wisla waarop zich talrijke historische gebouwen bevinden. We bezoeken de koninklijke residentie, de zetel van de Poolse koningen en zijn imposante kathedraal, waar zij zich lieten dopen, kronen en begraven. Avondmaal in deze gezellige stad en overnachting in het hotel.
 • Dag 4 Krakau- Kazimierz – Auschwitz – Krakau
  We ontbijten in het hotel waarna we een bezoek brengen aan Kazimierz, de onbe-kende ‘jodenwijk’. Kazimierz werd bewoond door de Joodse gemeenschap van de 14e eeuw tot aan WOII. De talrijke synagoges, pleintjes en begraafplaats herinneren ons aan de gruwel die zich hier tijdens WOII heeft voltrokken. We nemen onze lunch waarna we ons begeven naar het gewezen concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen waar er zo’n 1,1 miljoen van de 1,3 miljoen gedeporteerden op gruwelijke wijze werden vermoord door de Nazi’s. Na dit bezoek, dat ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten, keren we terug naar Krakau voor ons avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.
 • Dag 5 Krakau – Wieliczka – Krakau
  Na ons ontbijt bezoeken we de bekendste zoutmijnen van het land in het plaatsje Wieliczka, nabij Krakau. We maken een unieke wandeling door de gangen van de zoutmijn, die één van de oudste ter wereld is. Het wordt een ware ontdekkingstocht over een 3,5 km lange route langs standbeelden van historische en mythische figuren, allemaal uitgehouwen in het rots-achtige zout. Verder zijn er een ondergronds meer, de Kapel van de Zalige Kinga en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de ge-schiedenis van de zoutwinning. Na onze lunch, bezoeken we de fabriek van Schindler. Dit is nu een museum geworden over de bezettingstijd door de Nazi’s tussen 1939 en 1945. De voormalige emaille fabriek fungeerde onder leiding van de Duitse Oskar Schindler die een plan uitwerkte om zijn joodse werknemers vanuit de handen van de nazi’s hielp houden. Hij red-de zo’n 1100 mensen. Avondmaal in de stad en overnachting in het hotel.
 • Dag 6 Krakau- Wroclaw – Weimar
  Na het ontbijt en check-out zetten we onze reis in naar Weimar. We maken een tussenstop in de culturele hoofdstad van 2016, Wroclaw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden 70 procent van de historische gebouwen verwoest maar de belangrijkste werden terug opgebouwd. We nemen eerst onze lunch in het historisch centrum vooraleer we een verkennende stadswandeling ma-ken. We zien het raadhuis en diverse gotische kerken met specifieke aandacht voor de Pfarrkir-che Sankt Elisabeth. Tot 1946 was zij de protestante hoofdkerk van de stad met zijn 130 meter hoge toren. We bezichten ook het stedelijk theater en koninklijk paleis alvorens onze reis rich-ting Weimar verder te zetten. Eens aangekomen nemen we ons intrek in het hotel en genieten we van het avondmaal.
 • Dag 7 Weimar – Brugge/Oostende
  We nemen ons ontbijt vooraleer we uitchecken. Nadien is het tijd om Wei-mar, Europa’s culturele hoofdstad van 1999 te ontdekken. We beginnen onze stadswandeling op het marktplein in Renaissancestijl waarna we het Cranachhuis, het Stadtschloss, het Fürstenhaus, het Schiller en Goethedenk-mal bezoeken. Na onze lunch vertrekken we terug naar Brugge/Oostende, en houden we natuurlijk de nodige stops onderweg.

 

Programma en aanbod onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Reis via CTT – Lic A6259
Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van CTT van toepassing en worden gepubliceerd op de website van CTT: http://www.ctt.be.