Senioren: Wandeling Lissewege

Seniorenwandeling in Lissewege op dinsdag 11 augustus 2015.

Opgelet: deze activiteit is enkel voor onze senioren!

Lissewege

De wandeling start aan de Ter Doestkapel (gebouwd in 1687). Via de Ter Doeststraat wandelen we verder tot aan een brugje met sluis om zo het via het bospadje het “Weidevogelreservaat ” te ont-dekken en waar we kunnen genieten van mooie panorama’s. Van hieruit gaan we richting Lissewege-dorp tot aan de Pastoriestraat. Een Idyllisch plaatje met historische hoeve en witgekalkte huisjes brengt ons dan in de directe omgeving van het bezoekerscentrum “De Oude Pastorij” alsook het typische kerkhof. Hier rechtover be-vindt zich het “Heiligenmuseum” opgericht door dhr. Rydy Des-medt, een echte Lissewegenaar. Er zijn zo’n 120 terracotta en gip-sen heiligenbeelden te zien (vooral uit de periode 1900-1920 en enkele zelfs van 1890). Op het nabije plein “Onder de Toren” kun-nen we dan verder het standbeeld “Willem Van Saefthinge” en de “Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingskerk” bewonderen. Geïnteresseer-den kunnen na de wandeling de schilderijenzaal en de historische zaal grondiger bezoeken.

Via de Stationsstraat wandelen we verder tot aan het Lisseweegs Vaartje . Via dit mooie wandelpad gaan we rich-ting ons vertrekpunt de “Ter Doestkapel”. Vooraleer onze verdiende verpozing te nemen kunnen we nog genieten van de monumentale “Tiendenschuur van Abdij Ter Doest”, het enige gotische abdijgebouw dat de Geuzentijd overleefde. Deze schuur werd gebouwd met typische Brugse moefen en was bestemd als stapelruimte voor de Tienden” graanoogst)

Afstand wandeling : 5 km

Na de wandeling is er mogelijkheid voor een hapje en een drankje in de abdij Ter Doest.

Wanneer:

  • dinsdag 11 augustus 2015 om 14u30 stipt

Waar:

  • start aan de zeshoekige Ter Doestkapel bij de ingang van de abdij
  • (opgelet : het vergt wat tijd om vooraf de wagen te parkeren aan de “Ter doest abdij” zelf! Hou hier rekening mee zodat we tijdig kunnen vertrekken)

Inschrijven:

  • Inschrijven is noodzakelijk
  • Je schrijft in via het secretariaat SOFOCO op ‘ 050 32 70 80 of via e-mail info@sofoco.be

Vele groeten van de seniorenraad