NOORDZEECRUISE met de Albatros naar het Windmolenpark

Op donderdag 19 mei hebben de collega’s van Sodibrug (personeelsvereniging Stad Brugge) nog enkele plaatsen vrij voor de daguitstap naar het Windmolenpark. Als lid van Sofoco kan je ook nu ook aansluiten op deze activiteit.

Captain Blue geeft u een gans andere kijk op onze 11de provincie, de Noordzee en windenergie. Gedurende de 5u durende vaart dompelt een Nederlands sprekende gids u onder van kustvaart en havensignalisatie, over diverse boeien en bakens, naar exploratie van mariene vogels en zeezoogdieren tot het kruisen van de internationale scheepvaartroute. Relax en geniet van de gezonde zeelucht. Het eindpunt is het windmolenpark op de Thorntonbank, zo’n 30km buiten de kustlijn. Een unieke ervaring!

Praktisch
Per bus van Brugge naar Oostende, vertrek om 07u15 op Louis Coiseaukaai (Politiehuis). We vertrekken stipt, dus wees zeker vooraf aanwezig!
registratie en inscheping tussen 08u00 en 08u30 MS Albatros.
09u00: afvaart met passage Visserijsluis en zeetocht naar de Thorntonbank.
14u00: terug aan de kade en ontscheping.

Tijdens de boottocht is een broodjeslunch voorzien (7 belegde broodjes, individueel verpakt per persoon) en 4 jetons voor drankjes.

Prijs en inschrijving: € 69 per persoon
Inschrijven kan via deze link van Sodibrug. Per persoon moet een formulier worden ingevuld.
Het aantal deelnemers is beperkt.

 • Volgende gegevens heb je best bij de hand en dienen ingevuld te worden op het aanmeldformulier:
  • E-mail adres
  • Naam en voornaam
  • Nationaliteit
  • Geboortedatum en  -plaats
  • Nummer identiteitskaart
  • Woon je in regio Oostende? Dan hoef je natuurlijk niet eerst naar Brugge te komen om mee te reizen met de bus. Je kan dan rechtstreeks komen naar de Hendrik Baelskaai om 8u00. Wacht wel even op de aankomst van de bus. Je kan dit aanduiden op het inschrijvingsformulier.
 • Na bevestiging van Sodibrug stort je het verschuldigd bedrag op het rekeningnummer van Sofoco: IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van je “Naam + windmolenpark”.
 • Het verschuldigde bedrag moet betaald zijn binnen de week na inschrijving en ten laatste op 12 mei, zoniet vervalt je recht van deelname.
 • Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van de betaling.
 • Bij annulatie na 10 mei 2022 kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. Er kan enkel geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van 5 € per persoon aangerekend. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt.

Voor alle bijkomende vragen over deze activiteit kan je rechtstreeks terecht bij de collega’s van Sodibrug: Sodibrug@brugge.be of 050 44 96 45

Het weer
Uiteraard is de afvaart naar het windmolenpark afhankelijk van de weersomstandigheden op het ogenblik van vertrek. De zekerheid indien de bootreis al dan niet doorgaat wordt pas gegeven op 18 mei om 14:00 uur. Als op dat ogenblik Captain Blue niet heeft afgezegd, dan zijn we zeker van de afvaart. Uiteraard kunnen we vooraf even polsen naar de vooruitzichten voor de komende dagen en de kans op annulatie.

Kledij
Ook al is het op de dag van vertrek schitterend zomerweer, wat wij ten zeerste verlangen, toch is het op volle zee steeds aangewezen om een extra trui, sjaal, muts of windvest mee te nemen.
 
Zeeziekte
In tegenstelling tot wat we zouden verwachten is het aangeraden om ’s morgens voor vertrek een stevig ontbijt te nemen, waarbij evenwel zure ingrediënten dienen vermeden te worden. Dus geen citroensap, appelsien, augurken…enz.
Voor wie toch nog vreest voor nare gevolgen kan bij het instappen aan Captain Blue een pilletje vragen die onmiddellijk dient ingenomen te worden. Nadien innemen is te laat.