Senioren: Een natuurwandeling op de stadswallen van Sluis

Natuurwandeling op de stadswallen van Sluis op donderdag 14 juni 2018

Sluis heeft als oude vestingstad meer te bieden dan je zou denken! Op donderdag 14 juni 2018 tijdens een mooie gevarieerde wandeling van 5 kilometer genieten we van wat historiek, wat folklore, de mooie natuur en fauna. Deze wandeling duurt 1u45. In de bocht van het kanaal Sluis-Brugge, beter bekend als de Damse Vaart of Napoleonkanaal, ligt de Parmabrug. Wist je dat het kanaal werd gegraven door Spaanse krijgsgevangenen? We bezoeken de ruïne van de Steenen Beer, ook wel eens Westpoort of Brugse Poort genoemd. Deze versterkte stadspoort fungeerde als hoeksteen van de vestingwal die Sluis moest beschermen. Over de hoger gelegen stadswallen passeren we de Waterpoort en even verder de oudste poort, de Zuidpoort met het oude poortwachtershuisje. Bij het einde van de wandeling komen we bij de Oostpoort. Tijdens de restauratiewerken werd in 2010 een oude en ongevaarlijke kanonskogel gevonden, die later als permanent aandenken in de Oostpoort werd ingemetseld. Onze dorst kan achteraf gelest worden op onze
eindbestemming Het Populierenhof, een tea-room met verwarmd terras, befaamd voor zijn poffertjes en streekbier.
De wandeling wordt begeleid door de seniorenraad van Sofoco. Vlug inschrijven is de boodschap! Team Lucien, Maurice en Kristin verwachten jullie heel hartelijk.

Opgelet: Activiteit georganiseerd door de seniorenwerking van Sofoco. Deze activiteit is echter ook toegankelijk voor onze actieve leden.

Wanneer:

 • Donderdag 14 juni 2018

Waar:

 • Sluis. Parkeren kan op de betalende parking bij het binnenkomen van Sluis op je linkerkant volg het bord “centrum 500 auto’s”. 3 parkeermogelijkheden à € 3 per dag.

Vertrek:

 • Om 14u30 stipt op het Walplein (rond punt) bij het standbeeld van Van Dale.
 • De wandeling eindigt in het Populierenhof (Smeestraat te Sluis).

Kostprijs:

 • Sofocoleden en inwonende gezinsleden: 5 euro
 • Niet-leden: 8 euro
 • In de prijs is inbegrepen: beschrijving van de wandeling en één consumptie per persoon (uitgezonderd sterke dranken).

Inschrijven: OPGELET, volg onderstaande werkwijze

 • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 80
  met vermelding van je “Naam + GSM + Sluis+ aantal personen lid/geen lid”
 • Na bevestiging stort je het verschuldigd bedrag op IBAN BE58 0682 0781 8079
  met vermelding van je “Naam + Sluis + aantal personen”.
 • Het verschuldigde bedrag moet betaald zijn binnen de 2 weken na datum van inschrijving en ten laatste op 4 juni 2018, zoniet vervalt je recht van deelname.
 • Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van de betaling.
 • Bij annulatie na 4 juni 2018 kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. Er kan enkel
  geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van 5 € per  persoon aangerekend. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt.