Senioren: Namiddagwandeling domein Ryckevelde

Namiddagwandeling domein Ryckevelde op donderdag 18 september 2014

Opgelet: activiteit georganiseerd door de seniorenwerking van Sofoco. Enkel toegankelijk voor senioren.

Ryckevelde01

Programma

  • 14.15 u Wandel afstand ongeveer 5 km
  • Aangepast schoeisel vereist!

Belangrijk : Bij de start wordt eerst een lijst opgemaakt van de personen, die na de wandeling graag wat willen nakaarten over de wandeling bij het genieten van een pannenkoek met koffie, een ijscoupe
of een drankje (alles zelf te betalen).

Het kasteel “Ryckevelde” is nu ook een internationaal en europees vormingscentrum geworden.

Wij trachten zoveel als mogelijk de zeshoekige bordjes van het “Ryckevelde wandelpad” te volgen. Bij het begin echter volgen we eerst links het bospad dat ons brengt naar : “Weg naar Sint-kruis”. Vervolgens bewandelen we een unieke schilderachtige landelijk weg “Ten Torre”. Hier werd tijdens een “Pasaractie” van “Buur Natuur” in 2009, deze strook verkozen tot mooiste plekje van de gemeente Sijsele!

Er valt hier o.a. een boerderij te bewonderen: “Ter Leyden”. En tussen de vele soorten bomen kan men af en toe de spitse torentjes ontwaren van het prachtige private kasteel “Ten Torre”.

Via de “Zomerstraat-west” bereiken we de ingangspoort met toegangsdreef van dit kasteel waar zich aan de overzijde een heel mooie langgevelhoeve bevindt. Tenslotte bereiken we via een zand- en kleipad omzoomd door struiken opnieuw het bosgedeelte.

De signalisatiebordjes brengen ons tot aan de “Educatieve Heemtuin”. Voor de geïnteresseerden kan men hier voorbeelden bewonderen van allerlei landschapselementen zoals verschillende haagtypen, poelen, stenen muurtjes, houtmijten, nestkastjes, enz…

Uiteindelijk volgen we een bosweg terug naar onze startplaats aan het kasteel “Ryckevelde”. Vandaar gaan we samen in groep naar het prachtig en sfeervol natuurkader van het domein “Salons Lodewijk
van Male” om zelfs bij mooi weer te genieten op een vijverterras van o.a. lekkere pannenkoeken met koffie of een andere consumptie.

Ryckevelde02

Wanneer:

  • Donderdag 18 september 2014

Vertrekplaats:

  • 14.15 u stipt !
  • Parking “Kasteel Ryckevelde” te bereiken via de Malesteenweg Sint-Kruis, ter hoogte van de Sint-Trudoabdij de toegangsdreef “Holleweg” nemen naar het kasteel.

Kostprijs:

  • Gratis

Inschrijven:

  • Je verwittigt het secretariaat SOFOCO 050 32 70 80 of via e-mail info@sofoco.be

 

Namens de seniorenraad: Jacques, Vontje, Lucien, Piet en Eric