Kijkmadammen een causerie met Jo Berten

Kijkmadammen een causerie met Jo Berten op donderdag 25 februari 2016

Jo Berten

Jo Berten, spraakwaterval en briljant woordkunstenaar naast een gedreven en boeiende verteller, presenteert voor u zijn causerie “Kijkmadammen”.

Jo is een gepensioneerd genieter met een goede Brugse schrijverspen, Romanist en oud-docent aan het Sint-Lodewijkscollege, populaire stadsgids en tevens voorzitter van de Koninklijke Gidsenbond, auteur en Bekende Bruggeling. Hij is actief in Franse en Italiaanse praatgroepjes.

“Kijkmadammen “  is een namiddagvullende causerie met weetjes die ongetwijfeld het verder vertellen waard zijn.
Toen God de vrouw schiep wist Hij nog niet dat we er uren zouden over spreken. De vrouw is zijn meesterstuk, zijn meesterzet. Het wezen waar niemand omheen kan.

Door de eeuwen heen fonkelt de vrouw: nu eens fel verblindend, dan weer dor en mat. Een diamant. Aan de hand van een 15-tal schilderijen van de prehistorie tot Picasso, tonen we u „het eeuwig vrouwelijke. Geen les in kunstgeschiedenis maar een luchtige kijk op de vrouw en haar dagelijks leven, vroeger en nu. Een verfrissende kijk op het scheppingsproduct waarvoor we nog elke dag dankbaar zijn.

Wanneer:

  • Donderdag 25 februari 2016 om 14.30 u

Waar:

  • AZ Sint-Jan AV, campus Sint-Franciscus Xaverius, centrum Brugge zaal “De Pelikaan”, ingang Woensdagmarkt
  • Het aantal plaatsen is beperkt, evenals de parkeermogelijkheden.

Kostprijs:

  • Leden en inwonende gezinsleden: gratis voordracht

Inschrijven: OPGELET, volg onderstaande werkwijze

  • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 80 met vermelding van uw “Naam + aantal personen + causerie ”.
  • Inschrijven voor 15 februari aub