Harlem Gospel Choir

We hebben speciaal voor onze Sofocoleden een absolute last-minute aanbod voor het optreden van het Harlem Gospel Choir op woensdag 13 december 2017 in het Casino Kursaal van Oostende! Betaal slechts 10 € voor een ticket in plaats van 39 €!

Praktisch

Werkwijze bestelling

  • Stuur een e-mail met uw naam en het aantal gewenste tickets naar het secretariaat van Sofoco: info@sofoco.be
  • Je bestelde tickets liggen klaar aan het onthaal en je betaald je bestelde tickets ter plaatse.
  • Kan je last-minute toch niet aanwezig zijn, verwittig dan zeker het secretariaat van Sofoco.
  • Tickets kunnen besteld worden tot woensdagmorgen 13 december om 12u00

 


THE SOUL OF GOSPEL
Het wereldberoemde Harlem Gospel Choir is het meest gerenommeerde gospelkoor in Amerika en wereldwijd. De zangers reizen de hele wereld rond om de vreugde van hun geloof door hun muziek te delen en geld in te zamelen voor goede doelen voor kinderen. Het koor werd in 1986 opgericht door Allen Bailey, die op het idee kwam tijdens een viering ter ere van Dr. Martin Luther King Jr. in de Cotton Club in Harlem. De formatie bestaat uit de beste zangers en muzikanten uit de zwarte kerkgemeenschap van Harlem (en New York).

Het Harlem Gospel Choir mocht al het podium delen met supersterren als Bono, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu en onlangs nog Damon Albarn en Pharrell Williams. Ze hebben opgetreden voor drie presidenten (Obama, Carter en Nelson Mandela), twee pausen (Johannes Paulus II en Benedictus XVI) en hebben songs opgenomen met verschillende wereldsterren als bvb. Sir Keith Richards.

Zwarte gospelmuziek is diepgeworteld in de geschiedenis van de Afrikaans-Amerikaanse slavenhandel. Ze gaat terug tot de 18e eeuw, toen Afrikaanse slaven hun unieke muzikale erfgoed meebrachten naar Amerika en het combineerden met hun nieuwe geloof: het christendom. De unieke muziektraditie groeide uit de ontbering en beproevingen die de slavernij met zich meebracht, en veranderde voorgoed de muziek zoals we ze kennen. Blues, soul en rock-‘n-roll … stuk voor stuk vinden ze hun oorsprong in de zwarte gospelmuziek.

Het Harlem Gospel Choir stelt moderne gospelklassiekers voor zoals ze vandaag in de zwarte kerkgemeenschap van Harlem vertolkt worden.

De inspirerende gospelgezangen van het Harlem Gospel Choir zullen je raken tot in het diepst van je ziel en je naar de zevende hemel tillen, met vrije, vrolijke en inspirerende klanken. Met elke vertolking deelt het koor de hergeboorte van Harlems cultuur met het publiek.

Naast de gospelklassiekers zal het Harlem Gospel Choir dit jaar ook enkele van de bekendste nummers van Beyonce ten gehore brengen.