Senioren: Gevarieerd bedrijfsbezoek

Gevarieerd bedrijfsbezoek op dinsdag 4 september 2018

Eerst en vooral doen we het bedrijf Sensotec aan. Sensotec ontwikkelt en verdeelt hulpmiddelen voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie of andere lees- of leerproblemen. Deze doelgroep lijkt erg verscheiden, maar vertoont heel wat overeenkomsten, zowel tussen de gevolgen van deze beperkingen voor het dagelijkse leven, studeren en werken, als tussen de hulpmiddelen die we voorstellen. Ook mensen die zich niet tot onze doelgroep rekenen, kunnen in hun dagelijkse leven, studie en mobiliteit gebruik maken van deze hulpmiddelen.

Vervolgens worden we verwacht in het Baliehof, een kaas- en zuivelboerderij. Daar worden we eerst onthaald met een kaasplank en een glaasje wijn, gevolgd door zelfgemaakte chocomousse en een bakje troost. (Mensen die charcuterie verkiezen boven een kaasplank, gelieve ons een seintje te geven). Tenslotte volgt nog een rondleiding met uitleg over de kaasmakerij, ook bezoek aan de hoevewinkel is mogelijk.

Rond 15u vertrekken we naar de frambozenkwekerij Frambo-fruit. Ze telen er heerlijke, smaakvolle frambozen. Je vindt er ook braambessen, rode en blauwe bessen, proef en geniet. Ook benieuwd wat er achter de schermen gebeurt? Plukken ze elke bes met de hand? Of gebeurt dit machinaal? Ontdek het zelf. Dit bezoek sluiten we af met een glaasje bubbels. We krijgen in het huis ernaast nog een rondleiding van de grootste collectie van Europa van Cattleya orchideeën. Vroeger was Brugge het centrum van Europese orchideekwekers (Sander, Flandria en Vincke)

Opgelet: Activiteit georganiseerd door de seniorenwerking van Sofoco. Deze activiteit is echter ook toegankelijk voor onze actieve leden.

Wanneer:

 • Dinsdag 4 september 2018

Vertrek:

 • Om 08u30 stipt aan Hotel Melinda, Mercatorlaan 21 te Oostende
 • Om 08u45 stipt aan de parking “de Strooien Hane”, A Van Calloenstraat 2 te Loppem

Kostprijs:

 • Sofocoleden en inwonende gezinsleden: 39 euro
 • Niet-leden: 44 euro
 • In deze prijs zijn de busreis, de fooi chauffeur, bezoeken en lunch inbegrepen.

Inschrijven: OPGELET, volg onderstaande werkwijze

 • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 8 met vermelding van je “Naam + GSM + bedrijfsbezoeken + opstapplaats + aantal personen lid/geen lid”
 • Na bevestiging stort je het verschuldigd bedrag op IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van je “Naam + bedrijfsbezoeken + aantal personen”.
 • Het verschuldigde bedrag moet betaald zijn binnen de 2 weken na datum van inschrijving en ten laatste op 20 augustus 2018, zoniet vervalt je recht van deelname.
 • Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van de betaling.
 • Bij annulatie na 20 augustus 2018 kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. Er kan enkel geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van 5 € per persoon aangerekend. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt.