Senioren: Daguitstap naar de Franse Westhoek

Senioren daguitstap naar de Franse Westhoek op dinsdag 18 juni 2019 en donderdag 26 september 2019

Beide data volzet. Je kan je wel nog inschrijven op de wachtlijst.

Onze Westhoek “Bachten de Kuppe” kent iedereen. Maar wat er bij onze Noord-Franse buren te beleven valt is voor velen onbekend terrein. Over de “Schreve” in de landelijke “Franse Westhoek” lopen zowel de getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen als de polders van de Moeren gewoon over de grens door. Tijdens de daguitstap doorkruisen we “la partie nord du Westhoek Français, entre monts, marais et mer” en dompelen we ons onder in de typische Frans-”Vlemsche” sfeer.

Programma:

Aankomst op de Kasselberg waar we koffie met croissant krijgen en een korte wandeling maken. Vervolgens Noordpeene met een bezoek aan het ‘Maison de la bataille’. Onze lunch nemen we in het lokale restaurant/estaminet “Den Boeren weg” met een Picon au vin blanc (een driegangenmenu) met welkomstsoepje met brood en smout, keuze uit ‘waterzoï’ van kip of ‘potjevlesch’ met sla en frietjes, één glas (rode of witte) wijn of bier inbegrepen (bij het hoofdgerecht) met als afsluiter een kopje koffie. Na het middagmaal gaat het richting “Mont de Watten”, Les Monts des Flandres en het feeërieke Ekelsbeke om te eindigen in het “bienvenu-chez-les-Chtis-stadje”. Daar maken we een wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden en sluiten af met een drink.

Opgelet: Activiteit georganiseerd door de seniorenwerking van Sofoco. Deze activiteit is echter ook toegankelijk voor onze actieve leden.

Wanneer:

 • Dinsdag 18 juni 2019

Vertrek:

 • Om 07u00 stipt aan de parking “Strooien Hane”, Albert Van Caloenstraat 2, 8210 Loppem
 • Om 07u30 stipt aan Hotel Melinda (parking) Mercatorlaan 21, 8400 Oostende

Kostprijs:

 • Sofocoleden en inwonende gezinsleden: 59 euro
 • Niet-leden: 64 euro
 • In deze prijs is de busreis, ochtendkoffie, lunch, gids en fooi chauffeur inbegrepen.

Inschrijven: OPGELET, volg onderstaande werkwijze

 • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 80 met vermelding van je “Naam + Seniorenuitstap Westhoek + keuze lunch+ GSM + opstapplaats + aantal personen lid/geen lid” 
 • Na bevestiging stort je het verschuldigd bedrag op IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van je “Naam + Seniorenuitstap Westhoek+ aantal personen”. 
 • Het verschuldigde bedrag moet betaald zijn binnen de 2 weken na datum van inschrijving en ten laatste op 31 mei 2019, zoniet vervalt je recht van deelname. 
 • Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van de betaling.
 • Bij annulatie na 31 mei 2019 kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. Er kan enkel geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van € 5 per persoon aangerekend. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt.