Seniorenreis Berlijn

Seniorenreis naar Berlijn van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei 2018

Wanneer:

 • Vertrek op maandagmorgen 28/05/2018 – Vlucht 6u20 – 7u50
 • Terug op donderdagavond 31/05/2018 – Vlucht 20u35 – 21u55

Vertrek:

 • Oostende: Vertrek bus aan de personeelsparking AZ Sint-Jan campus Serruys
 • Brugge: Vertrek bus aan de carpoolparking E40 in Loppem

Kostprijs: Sofocoleden en inwonende gezinsleden

 • Tweepersoonskamer: 695 euro per persoon
 • Eénpersoonskamer: 795 euro per persoon (Zeer beperkt aantal single kamers aan deze prijs! Op aanvraag.)
 • Annulatie- & bijstandsverzekering (+6% van de reissom).
 • Prijs berekend op basis van 40 deelnemers

Inbegrepen:

 • Transfer vanuit Oostende/Brugge naar de luchthaven Brussels Airport (Zaventem) en terug per touringcar
 • Vlucht Brussel – Berlijn – Brussel met Brussels Airlines in Light en Relax inclusief 1 stuk bagage
 • Transport ter plaatse met touringcar waar nodig (dag 1, 2 en 4)
 • Sofoco begeleiding en nederlandstalige gids gedurende het volledig verblijf
 • 3 overnachtingen in hotel Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz **** op basis van half pension (kamer, ontbijt en avondmaal)
 • 4 middagmalen (2-gangen) tijdens de uitstappen
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, huidige taksen en garantiefonds reizen

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven en vrijblijvende fooien

Inschrijven: OPGELET, volg onderstaande werkwijze

 • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 80.
 • Inschrijven kan vanaf maandag 18 september om 12u30. Mails die vroeger verstuurd werden, worden niet behandeld!
 • Volgende gegevens hebben we nodig: naam, voornaam en geboortedatum van elke deelnemer, GSM, e-mail en gewenste kamer + opstapplaats.
 • Je stort het voorschot van 150 euro per persoon op IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van “Berlijn + naam + voorschot” binnen de week na inschrijving.
 • Je stort het saldo van 545 euro per persoon op IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van “Berlijn + naam + saldo” vóór 15 april 2018.
 • Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het voorschot!
 • Opgepast! Éénmaal je ingeschreven bent EN betaald hebt, kan je niet meer annuleren zonder geldige reden die aanvaard wordt door de annulatieverzekering. Er kan wel steeds een vervanger worden gezocht in overleg met het secretariaat. Er wordt dan steeds een administratiekost aangerekend.

 

Opgelet: Activiteit georganiseerd door de seniorenwerking van Sofoco. Deze activiteit is echter op aanvraag ook toegankelijk voor onze actieve leden.


Sofoco Seniorenreis Berlijn – 4 dagen / 3 nachten

In geen enkele andere stad is in de 20e eeuw zoveel geschiedenis geschreven als in Berlijn. Door de Nazi’s beheerst, door de geallieerden gebombardeerd tot één grote ruïne, door de overwinnaars bezet en drie decennia door een grauwe muur in twee gedeeld. Maar ook de metamorfose die de stad ondergaan heeft, de laatste tien jaar, kennen we nergens in Europa. Met de val van de muur in 1989 is namelijk een definitief punt gezet achter een belangrijk tijdperk dat duidelijk sporen heeft nagelaten. Sinds kort is Berlijn opnieuw de hoofdstad van het ééngemaakte Duitsland en het is er aan te zien: de grootste en spectaculairste architecturale projecten zijn als paddestoelen uit de grond geschoten, monumenten schitteren na een grondige restauratie en de historische gebouwen kregen een nieuwe functie voor het onderbrengen van ministeries, ambassades en musea. Geen stad verandert zo snel.

Programma

Dag 1: Brugge – Brussel – Berlijn

 • Transfer naar de luchthaven te Zaventem voor onze vlucht naar Berlijn. We bereiken de Duitse hoofdstad in de voormiddag en begeven ons onmiddellijk naar het centrum, Berlin Mitte. We bezichtigen er het spectaculaire bankgebouw van Frank O’Gehry aan de Pariser Platz en de Brandenburger Tor. Verder naar het Parlement, waar we de heel eigenaardige koepel beklimmen en genieten van een mooi uitzicht op deze prachtige stad. Nadien gaan we verder naar het Duitse monument voor de Joodse slachtoffers van de holocaust. Het moet desoriëntatie en isolement uitstralen, het gevoel dat de Joden tijdens het Nazi-Regime moeten gehad hebben. Daarna gaan we naar het hotel Park Inn by Radisson Alexanderplatz **** voor onze
  check-in. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Berlijn

 • Na het ontbijt beginnen we met een sightseeingtour door Berlijn. Zo rijden we onder meer langs het Spree-Eiland, de Alexanderplatz, Karl-Marx-Allee, het Russische Monument in het Treptow-park, de East-side-Wall -galerie, de Nikolaiwijk en de Hackesche Höfe (een mooi gerestaureerd complex in het stadsdeel Mitte). Daarna brengen we een bezoek aan de Berlijnse Dom. De Dom heeft een bewogen geschiedenis achter de rug en is eigenlijk altijd een graftombe geweest voor tientallen leden van de Hohenzollern-familie. Na onze vrije lunch in een lokaal restaurant, brengen we een bezoek aan Charlottenburg. Dit is het grootste paleis van Berlijn en stamt uit de tijd van de Pruisische vorsten. Er zijn prachtige tuinen rondom het paleis en deze zijn opgebouwd aan de hand van de tekeningen uit de begintijd van het slot nar het voorbeeld van Versailles. Na het bezoek rijden we via het Olympisch voetbalstadion langs Grunewald terug naar het hotel.

Dag 3: Berlijn

 • Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan het Museuminsel, één van de belangrijkste museacomplexen van de wereld. Het Museuminsel is door de UNESCO in 1999 tot werelderfgoed verklaard. De musea die te vinden zijn op het Museuminsel zijn de Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues Museum en het Pergamonmuseum. Wij bezoeken de Egyptische collectie in het Neues Museum en gaan verder naar het Pergamonmuseum voor een bezoek (opgelet: in het Pergamonmuseum is de zaal met het Pergamon altaar gesloten tot 2019 wegens renovatiewerken. De noordvleugel en de hal met hellenistische architectuur zijn momenteel ook gesloten). Na onze lunch genieten we van een vrij moment in deze bruisende stad. Er wordt ook een alternatief door onze gids aangeboden voor de deelnemers die het Museuminsel ‘s morgens niet wensen te bezoeken of ’s middags verder onder begeleiding Berlijn willen verkennen. Overnachting in ons hotel.

Dag 4: Berlijn – Potsdam – Brussel – Brugge

 • Deze voormiddag rijden we naar Potsdam en bezoeken we Slot Sanssouci. Als een zuidelijke droom, zweeft dit kasteel boven de zes terrassen van een groene wijngaard. Slot Sanssouci ligt in het oostelijke deel van het park en is een van de beroemdste residenties ter wereld. De Pruisische koning Frederik II liet midden in de vrije natuur vanuit het niets een grandioos totaalkunstwerk ontstaan. Het Sanssouci met zijn kastelen en het bijhorende kasteelpark werd in 1990 door de UNESCO tot beschermd moment verklaard en opgenomen in de werelderfgoedlijst. In namiddag brengen we een bezoek aan Cecilienhof. Dit Slot werd gebouwd als residentie van het laatste Duitse kroonprinsenpaar Wilhelm van Pruisen en zijn echtgenote kroonprinses Cecilie van Mecklenburg-Schwerin. Het werd wereldbekend als conferentieoord van de geallieerden, Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Sovjet-Unie in de zomer van 1945. Daarna verlaten we Potsdam en en rijden we naar de luchthaven van Berlijn. Terugvlucht naar Brussel, daarna transfer richting Brugge/Oostende.

Hotel Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz****

 • http://www.parkinn-berlin.de/
 • Dit 4-sterrenhotel beschikt over 3 restaurants, een spa en kamers met airconditioning en flatscreentelevisie. Park Inn by Radisson is het hoogste hotel van Berlijn en het ligt direct aan de Alexanderplatz. Alle kamers van het Park Inn by Radisson Hotel hebben een marmeren badkamer met verwarmde vloer en een krachtige douche.

 

Programma en aanbod onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Reis via CTT – Lic A6259
Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van CTT van toepassing en worden gepubliceerd op de website van CTT: http://www.ctt.be.