Werfbezoek in Zeebrugge Oosterweeltunnels

De bouw van de Scheldetunnel voor een gesloten ring rond Antwerpen is waarschijnlijk het spectaculairste onderdeel van de Oosterweelverbinding. Een ongezien huzarenstukje! En wij gaan zowaar op werfbezoek.

Wat heeft de haven van Zeebrugge te maken met de Oosterweelverbinding? De Ring rond Antwerpen wordt gesloten door de bouw van een gigantische tunnel. Deze zal de Linkeroever met Rechteroever verbinden aan de noordkant van de stad en ten zuiden van de haven.
Diep in de haven van Zeebrugge werd een bouwdok gegraven om de 8 gigantische elementen van de Scheldetunnel voor Antwerpen te bouwen. Dit is één van de meest spectaculaire onderdelen van de Oosterweelverbinding. In de loop van 2025 komen de tunnelelementen naar Antwerpen om afgezonken te worden in de Schelde. Grijp je kans, bezoek een waarlijk gigantisch project op volle kruissnelheid, en je komt gedurende 3 uur te weten waarom en hoe de tunnelelementen in Zeebrugge worden gebouwd. Al je vragen worden beantwoord, wat deze dag wel bijzónder interessant maakt.

De plaatsen zijn beperkt!

 

© Lantis Dronebeeld Scheldetunnel Zeebrugge - COTU

Werfbezoek in Zeebrugge Oosterweeltunnels

ma
4
mrt 2024
Wat heeft de haven van Zeebrugge te maken met de Oosterweelverbinding? De Ring rond Antwerpen wordt gesloten door de bouw van een gigantische tunnel. Deze zal de Linkeroever met Rechteroever verbinden aan de noordkant van de stad en ten zuiden van de haven. Diep in de haven van Zeebrugge werd een bouwdok gegraven om de 8 gigantische elementen van de Scheldetunnel voor Antwerpen te bouwen. Dit is één van de meest spectaculaire onderdelen van de Oosterweelverbinding. In de loop van 2025 komen de tunnelelementen naar Antwerpen om afgezonken te worden in de Schelde. Grijp je kans, bezoek een waarlijk gigantisch project op volle kruissnelheid, en je komt gedurende 3 uur te weten waarom en hoe de tunnelelementen in Zeebrugge worden gebouwd. Al je vragen worden beantwoord, wat deze dag wel bijzónder interessant maakt. De plaatsen zijn beperkt!  

Programma

“https://www.oosterweelverbinding.be/kalender/een-update-over-de-werf-zeebrugge-en-de-bouw-van-scheldetunnelelementen”

 

Vertrek

De vroege groep vertrekt om 09u00 stipt
De late groep vertrekt om 13u00 stipt

Afspraak ter plaatste aan de ABC Toren Cruise Terminal, Rederskaai 60, 8380 Zeebrugge

 

Inschrijven

  • Je schrijft je in via het secretariaat van Sofoco: via e-mail naar info@sofoco.be of tel 050 32 70 80
    met vermelding van je “Naam + werf Zeebrugge voormiddag OF werf Zeebrugge namiddag + GSM + aantal personen lid/geen lid”
  • Na bevestiging stort je het verschuldigd bedrag op IBAN BE58 0682 0781 8079 met vermelding van je “Naam + werf Zeebrugge + aantal personen”.
  • Het verschuldigde bedrag moet betaald zijn binnen de 2 weken na datum van inschrijving en ten laatste op 19 februari 2024, zoniet vervalt je recht van deelname.
  • Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van de betaling.
  • Er kan enkel geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van € 5 per persoon aangerekend. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 19 februari 2024. Daarna rekenen we de volledige deelnameprijs aan. Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om te annuleren? Laat je vervangen door een collega. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt.

Extra informatie

Een uitzonderlijke werf zoals deze bezoek je uiteraard in lange broek, mét helm, hesje en veiligheidsschoenen. Deze krijg je ter plaatse in bruikleen. Helaas dus niet toegankelijk voor mensen die moeilijk stappen. Heb je je eigen veiligheidsschoenen (klasse S3 met anti-perforatiezool en veiligheidsneus), breng die zeker mee. Dan loop je geen risico op een te grote schoenmaat.

 

Locatie

Delen: