de Marollen & het AfricaMuseum

onder constructie

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, of kortweg het AfricaMuseum. Niet alleen een toonaangevend instituut voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook één van de meest bezochte musea in België. Maak kennis met de culturele en natuurlijke diversiteit van Midden-Afrika aan de hand van veelal historische collecties. Universele thema’s zoals taal, muziek, biodiversiteit, onderwijs, leiderschap, ceremonieën en ook de Belgische koloniale geschiedenis komen uitgebreid aan bod. Hedendaagse Congolese kunstenaars bieden in en rond het museum hun perspectief op de collecties met eigen installaties en kunstwerken.

In hartje hoofdstad nemen we  als middagmaal een Brussels gerecht.

‘s Namiddags lonken de Marollen, alom bekend als dé oudste Brusselse volkswijk met een geschiedenis die terugreikt tot de middeleeuwen. Zelfs het oude Brusselse dialect kan je hier nog op straat horen spreken. De historische brasseries, de vele antiek- en/of brocantewinkeltjes, de altijd bruisende cafés en uiteraard de bekende vlooienmarkt zijn er erg typerend. Maar het echte authentieke karakter brokkelt stilaan een beetje af.  Renovaties gaan crescendo. Proef de nostalgische sfeer en beleef het unieke karakter van de wijk vooraleer de gentrificatie de buurt volledig transformeert.

 

© visit.brussels - Jean-Paul Remy

de Marollen & het AfricaMuseum

za
8
jun 2024
Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, of kortweg het AfricaMuseum. Niet alleen een toonaangevend instituut voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook één van de meest bezochte musea in België. Maak kennis met de culturele en natuurlijke diversiteit van Midden-Afrika aan de hand van veelal historische collecties. Universele thema’s zoals taal, muziek, biodiversiteit, onderwijs, leiderschap, ceremonieën en ook de Belgische koloniale geschiedenis komen uitgebreid aan bod. Hedendaagse Congolese kunstenaars bieden in en rond het museum hun perspectief op de collecties met eigen installaties en kunstwerken. In hartje hoofdstad nemen we  als middagmaal een Brussels gerecht. ‘s Namiddags lonken de Marollen, alom bekend als dé oudste Brusselse volkswijk met een geschiedenis die terugreikt tot de middeleeuwen. Zelfs het oude Brusselse dialect kan je hier nog op straat horen spreken. De historische brasseries, de vele antiek- en/of brocantewinkeltjes, de altijd bruisende cafés en uiteraard de bekende vlooienmarkt zijn er erg typerend. Maar het echte authentieke karakter brokkelt stilaan een beetje af.  Renovaties gaan crescendo. Proef de nostalgische sfeer en beleef het unieke karakter van de wijk vooraleer de gentrificatie de buurt volledig transformeert.  

Locatie

Delen: